Jadłospis
JADŁOSPIS
Specjalista zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
10.11.2025r Poniedziałek
| Mleko, angielka z masłem, dżem, herbata owocowa, żurawina. Alergen: gluten, mleko | Zupa jarzynowa z zacierką, ryż z musem owocowym, kompot wieloowocowy. Alergen: gluten, mleko, seler, jaja
| Kawa inka z mlekiem, chleb mazurski z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata z pokrzywy, rodzynki. Alergen: mleko, gluten, jaja
|
12.11.2025r Środa
| Mleko, angielka z masłem, ser twarogowy Gusto, rzodkiewka, herbata z cytryną, gruszka, sok winogronowy. Alergen: gluten, mleko | Zupa pomidorowa z makaronem, polędwica wieprzowa w sosie pieczeniowym, ziemniaki, surówka z pora i groszku z majonezem, kompot wieloowocowy. Alergen: gluten, seler, jaja, mleko | Budyń czekoladowy, ciasteczko biszkoptowe Lubisie, herbata owocowa, banan. Alergen: gluten, mleko, jaja
|
13.11.2025r Czwartek
| Płatki kukurydziane z mlekiem, chałka z masłem, miód, herbata owocowa, śliwki, sok pomarańczowy. Alergen: gluten, mleko | Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem, zrazy w sosie koperkowym, kasza gryczana, surówka z marchwi i jabłka, kompot wieloowocowy. Alergen: gluten, seler, mleko, jaja
| Kawa inka z mlekiem, chleb mazurski z masłem, rolada z kurczaka, pomidor, herbata z cytryną, jabłko. Alergen: gluten, mleko |
14.11.2025r Piątek | Mleko, angielka z masłem, pasta jajeczna, rzodkiewka, herbata z cytryną, gruszka, jabłko. Alergen : gluten, mleko, jaja | Zupa pieczarkowa z makaronem, kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej, kompot wieloowocowy. | Kakao, angielka z masłem, serek truskawkowy, herbata z pokrzywy, mandarynka. Alergen: gluten, mleko |
|
|
|
|
- W każdej grupie dostępna jest woda mineralna w dystrybutorach.
Dzieciom podawane są soki 100% tłoczone na zimno oraz soki jednodniowe.
JADŁOSPIS
Specjalista zastrzega sobie prawo do zmiany w jadłospisie
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
03.11.2025r Poniedziałek
| Mleko, chleb mazurski z masłem, polędwica sopocka, pomidor, herbata z limonką, jabłko, melon. Alergen: gluten, mleko, soja | Barszcz ukraiński z ziemniakami, ryż gotowany z polewą jogurtowo - truskawkową, kompot wieloowocowy. Alergen: seler, gluten, mleko
| Kawa inka z mlekiem, chleb razowy z masłem, ser żółty, ogórek zielony, herbata z pokrzywy, kalarepka. Alergen: mleko, gluten
|
04.11.2025r Wtorek
| Mleko, angielka z masłem, jajko gotowane, szczypiorek, herbata z cytryną, mandarynka, sok jabłko - mango. Alergen: gluten, mleko, jaja | Zupa jarzynowa z ziemniakami, pulpety w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy . Alergen: gluten, seler, mleko, jaja | Kawa inka z mlekiem, chleb mazurski z masłem, pieczeń rzymska, pomidor, herbata z limonką, śliwki. Alergen: gluten, mleko
|
05.11.2025r Środa
| Kawa inka z mlekiem, bułka kajzerka z masłem, kiełbaski bez osłonki na ciepło, ketchup, herbata z cytryną, banan, śliwki. Alergen: gluten, mleko, soja
| Zupa krem dyniowa z ptysiami, kotlet mielony z indyka, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy. Alergen: seler, gluten, mleko, jaja
| Kakao, chałka z masłem, jabłko duszone z cynamonem, herbata owocowa, gruszka. Alergen: mleko, gluten |
06.11.2025r Czwartek
| Kulki czekoladowe z mlekiem, rogal z masłem, dżem, herbata owocowa, banan, sok pomarańczowy. Alergen: gluten, mleko | Zupa ogórkowa z ziemniakami, makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowo - szpinakowym, kompot wieloowocowy. Alergen: seler, gluten, jaja, mleko
| Kawa inka z mlekiem, chleb rustykalny z masłem, pasta z szynki i sera żółtego, ogórek kiszony, herbata z cytryną, jabłko. |
07.11.2025r Piątek | Bułka szpinakowa z masłem, jajecznica, szczypiorek, herbata z cytryną, mandarynka. Alergen: gluten, mleko, jaja | Krupnik ryżowy, ryba pieczona w pomidorach, ziemniaki, surówka z kapusty białej, ogórka, jabłka z koperkiem, kompot wieloowocowy. Alergen : seler, gluten, jaja, mleko, ryby | Kakao, angielka z masłem, serek waniliowy, herbata z pokrzywy, śliwki, melon. Alergen: gluten, mleko |
- W każdej grupie dostępna jest woda mineralna w dystrybutorach.
Dzieciom podawane są soki 100% tłoczone na zimno oraz soki jednodniowe.
Wszystkie pasty i serki robione są przez kucharza w przedszkolu.
